Een glansrijke carrière?! Maak er serieus werk van

Je bent alweer een poosje geleden afgestudeerd, maar nog steeds is het niet echt gelukt om carrière te maken. Bij vele bedrijven en organisaties waar je solliciteert, krijg je vaak hetzelfde te horen; goede capaciteiten, maar we geven de voorkeur aan iemand met meer ervaring in het vak. Maar hoe doe je ervaring op als je nergens een kans krijgt? Heel simpel gezegd, door zelf aan de slag te gaan als dit mogelijk is. Ga niet bij de pakken neer zitten, maar maak er serieus werk van!

Heb je bijvoorbeeld een diploma op zak als webdesigner, biedt dan in je directe omgeving je diensten aan voor een schappelijke prijs. Zorg dat je goedkoper blijft dan eventuele ‘concurrenten’ (alles voor de ervaring). Of heb je commnunicatie gestudeerd, help dan vrienden met een kleine onderneming op dit vlak uit de brand. Niet alleen blijf je bezig in het werkgebied waar je straks in verder wil, je bent ook bezig met het opbouwen van een netwerk. Wie weet komt dit later nog van pas.

Hoe zorg je ervoor dat mensen op de hoogte zijn van jouw aangeboden diensten? Ten eerste door dus te netwerken. Laat je gezicht op tal van plaatsen zien en vertel waarmee je bezig bent. Laat daarnaast eventueel ook simpele visitekaartjes maken en laat deze overal achter waarvan je weet dat er veel mensen komen. Dit is geen grote kostenpost, maar het kan wel veel opleveren.

Het zijn maar enkele simpele tips en waarschijnlijk zijn er nog veel meer te bedenken. Het belangrijkste is dat je niet thuis gaat zitten afwachten. Wil je een glansrijke carrière, maak er dan serieus werk van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>